torsdag 26. juni 2008

Prosjekt baderom: Veggfliser fortsetter, og fuging tar til


Her er veggene så ferdigfliset de kan få blitt før badekaret er på plass. Det er små marginer når et badekar på 1,60 skal passe til en vegg på ca samme størrelse. Dette skal fuges. Deretter skal badekaret løftes inn, så skal resten av flisingen over badekaret gjøres. Etter dette er det ny fugerunde, og i denne omgangen skal sisternekassen og fronten på det innbygde badekaret tas med.

Første fugerunde skjedde sent ikveld. I praksis har "sent i kveld" gått over til ny dato og blitt til natt. Ting må gjøres siden rørleggeren snart er på plass.

Nå har vi altså brukt Spectra Lock for første gang. "Forbered dere på en time med svetting," advarte sjefen på Aqua. Jupp, det går unna - og MÅ gå unna - siden massen tørker fortere enn vanlig fugemasse. Til gjengjeld får vi vedlikeholdsfrie og mer vannavstøtende fuger.


Her driver Håkon og fuger veggflisene. Fargen vi valgte på Spectra Lock-massen til veggflisene heter Silver Grey. Det er en lys og veldig ren/ kald gråfarge. (Apropos farger - gjengivelsen blir veldig varierende på disse bildene, fordi jeg veksler mellom å bruke blitz og ikke...)


Det skjer noe magisk med flisene når sprekkene er fuget. Det blir så helhetlig og fint!


Spesielt gulvflisene ble magisk mye finere! Fargenyansen (i virkeligheten) kom bedre frem; ble riktigere. Vi valgte fargen Smoked Grey på Spectra Lock-massen til gulvet. Den er mer brungrå enn Silver Grey. Viktig for oss å gjøre gulvet noen prosent mer rustikk. Det fikk vi til! Bra med alt som går bra! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det har blitt gjort masse nå og det er bra at det har skjedd mye.
Synes at alt er bra.
Jeg har sett på alt og det er bra.

Håkon og Hilde sa...

Hei Åse!
Takk for comment :) Ja, her skjer det stadig noe. Snart er badet ferdig! Yuhu!

Det blir veldig bra!

H.