tirsdag 10. juni 2008

Møbler, maling og annet dill

Dagene flyr, og flere har etterlyst en oppdatering.

Denne gangen er det ikke så lett å vise til de store synlige resultatene, men ting skjer allikevel, innimellom jobb, karaktersetting, skriving av vurderinger, fotballkamper, stabsmøter, familiebesøk og middagslaging. Det har vært jobbet med både badting, litt "shining" i stua, montering av et par brannmurslister, maling av disse, samt montering av fotlister rundt "bjelken", grunning og maling av stuebord, bæring av møbler fra kjelleren til stua og litt annet.

Blant møblene som har kommet opp i riktig etasje, er vårt kjære vitrineskap som vi kjøpte for bryllupsgavepenger i høst. Vi elsker det! Der får vi plass til alt av servise, glass, bestikkog mere til.


Inni skapet står et aldri så lite ferskt kupp. For den som liker drivved/ gammel plank og ikoner, vel å merke. Slike bilder koster skjorta på diverse nettsider, nettopp fordi gamle, religiøse bilder har blitt så populært blant de som liker såkalt fransk landstil, men denne jenta handlet bildet til en symbolsk sum av en litauer som stod på torget en dag. Tror ikke han vet at mange nordmenn(kvinner) stadig er på tokt etter slike... :)


Ellers har vi grunnet og malt det gamle stuebordet vi har arvet av svigers/mor & far. Det er et enkelt bord i eikefinér og eik, men med ileggsplater og litt hvitmaling, fungerer det fint for oss.


Helt kvitt "stripe-effekten" på grunn av de tre platene i midten, blir vi ikke - men pytt sann. Bordet ser jo slett ikke verst ut! Liker de rene linjene og den pene fasongen på bordet. På bildet er det grunnet. Etter dette har vi prøvd oss frem med høyglans og halvblank maling, og landet på halvblank. Det ble litt vel glossy med høyglans på et bord som fra før av hadde mange ulike sjatteringer i bordplatene!


Ellers har vi fått opp dette lille, fine bordet. Det passer så godt i stuen vår. Perfekt til å sette fra seg kaffekoppen på! (Og kaffekopper plasseres jo jevnlig her og der...) Vi liker at bordet har sine sjarmerende slitasjefelter:


Fruen har fått opp og ut ting og tang fra esker i kjelleren. Må si det er D E I L I G å ha kommet så langt. Juhu! Hverdagslivet hopper ut av eskene, og nå har vi en stue å bruke igjen.

1 kommentar:

hvorfor ikke... sa...

Det lille runde bordet var flott!

som du skjønner har jeg vært på besøk og kost meg her i dag. Det er så morro å følge med!

Jeg tror det blir veldig fint hos dere =) men det er grusomt mye jobb, da! Flinke dere er!

Lykke til videre!