søndag 13. april 2008

De siste dagers hendelser

De siste ukene har vært ganske travle pga mye jobb og dertil mindre energi og tid til oppussing. I helgen kom den første "lei-av-hele-oppussingen"-reaksjonen for begge to. Det startet med en vindusutbytting som ikke ble helt som planlagt. Det ble også noen forsinkelser i forhold til bestilling av listverk. Og - generelt er huset fult av halvtomme malingsspann, sparkel, akryltuber, pussepapir, fot- og karmlistprøver, arbeidsbukser, søppelsekker og mere til. Enda vi stadig rydder og kaster! Verandaen og hagen ser ikke ut.


Vi synes likevel det ikke er så aller verst at vi har klart oss så lenge uten feiltrinn, skjær i sjøen og leihets-tendenser. Så - der har vi forberedt alle som er i samme båt, enten det gjelder oppussing, husbygging eller andre ting. Det er ikke så unormalt å gå litt lei. For oss gikk det heldigvis fort over. En liten utblåsning, nytt mot og en real arbeidsøkt hjelper! :)


Nye vinduer til den vestvendte stueveggen har stått klare i kjelleren i lange tider. Dette fordi det gamle vinduet isolerte dårlig mot kulde. Igår gikk derfor det gamle, avlange vinduet til fordel for to mindre. Ca 10-12 cm av veggen måtte vekk, for å gi plass til de nye. Det var her feiltrinnet oppstod - uten at vi orker å legge ut om det :-) Nå er ting heldigvis under kontroll, og ting blir bra!

Vel, det ble "bikkjekaldt" (som de sier på hedemarken) i hele huset, så fruen rømte etterhvert til byen og fikset smått og stort. En tur på Montér ble det også, og vi fikk kjøpt inn taklister, kvistlakk, akrylmasse og dyttestrimmel (hva nå dét enn er...). Håkon stod på, og vinduer kom på plass! Strengt tatt er ikke husmorvinduer førstevalget (Hilde synes de ser fryktelig "kjøkkenaktige" ut til å være i stua), men med brede karmlister og brett, skal det nok bli bra til slutt! :-)


Utover kvelden ble det både listemaling, rydding, tv-titting og wraps med kylling og gresk salat :)


Ingen kommentarer: