mandag 26. mai 2008

Prosjekt stuegulv - fase 3

Vi har jo nesten glemt å legge ut bilder av det ferdige stuegulvet. Gulvplanken var egentlig ferdig oljet med vanlig gulvolje, men vi ønsket et tregulv som var mindre gulaktig. Strukturen i gulvet var også litt børstet, men for vår del liker vi jevnglatte gulv med matt overflate. Derfor måtte litt enkel behandling til. Planen var altså å ty til oljerens, pusse over gulvet, og deretter olje med en hvitpigmentert olje. På bildet under, kan dere se hva en slik behandling vil gjøre med gulvet.


Vi har brukt denne oljen fra Trip Trap, kjøpt på Fix i Tønsberg.


Først brukte vi pussepapir på stang. På bildet under er jobben påbegynt.


(Fruen ble veldig begeistet ved første øyekast - "Ååh! Hviiiitt!", men husbonden måtte minne henne på at det meste av dette var pussestøv. Eeh...)


Vel, vel. Etter å ha prøveoljet et par bord, erfarte vi at det var lurt å bruke pussemaskin. Den hvitpigmenterte oljen ble nemlig liggende i sporene på en slik måte at det så ut som om vi hadde sølt en malingbøtte over plankene, og tørket av etterpå. Learning by doing! Noen ganger må man prøve seg litt frem, for å finne de gode løsningene.

For den som har tenkt til å prøve det samme, nemlig å pusse et nytt gulv med hardere saker enn papir-på-stang: Vi brukte IKKE gulvsliper! Det ville tatt altfor mye av gulvet. Ved å bruke vanlig pussemaskin (se bildet), fikk vi dempet strukturene en god del, uten å ta for mye av gulvet. Det var lett å se at denne løsningen var bedre mht den type overflate vi ønsket.


Vi fikk gjort en del av denne jobben før Italiaturen og fullførte dagen etter at vi kom hjem. Til slutt ble gulvet oljet i to omganger. På bildet under, er gulvet ferdig! :)


Siden jeg er glad i slike før-og-etter-planker, måtte jeg slenge inn enn "før-planke" for å vise forskjellen. Grunnen til at det er litt skjoldete, er at jeg oppdaget masse pussestøv på kameralinsa etter at bildet ble tatt. Slik er det å leve i et oppussingshus!

Ingen kommentarer: