mandag 12. mai 2008

Prosjekt stuegulv - fase 2

Kanskje på tide med en oppdatering? Vi innrømmer gjerne at både oppussingsarbeid, besøk og late øyeblikk i solen prioriteres fremfor bloggen.

Men - det går fremfover med gulvleggingen. (Se HER om du vil titte på fase 1.) Håkon har jobbet litt over flere kvelder, selv om noen har gått tapt i jobb o.l. Nå er gulvet så og si ferdiglagt, og vi er strålende fornøyd! Her er noen bilder fra prosessen videre - sånn circa fra der vi slapp sist...

Under sees gulvet ribbet for alt av gammel parkett. Igjen gjenstår lekter, isolasjon og en og annen røykpakke og parkettbrosjyre fra 1962:


Så snekkeren har prøvd å gjemme unna tobakken sin?


Under er den gamle isolasjonen og lektene fjernet - sistnevnte gjort klar til gjenbruk. Husbonden koster gulvet fritt for støv og rusk:


De gamle lektene våkner til liv igjen - denne gangen lagt motsatt vei. Et nødvendig onde siden vi vil ha selve gulvet riktig vei, dvs med lyset.



Hilde lurte på om Transformers hadde inntatt stua da hun så denne første gangen. Den skal visst sørge for at gulvet blir rett. Den går bare under navnet Lasermannen her i gården...


Her er alle lektene lagt. All ære til snekkermannen min! :)


Her er et par plank og masse Glava isolasjon på plass...


Her går det unna, gitt!


På bildet under er litt under halvparten av gulvet er lagt...


Det er litt vanskelig å få frem de riktige fargenyansene når man knipser bilder med blitz om kvelden. På bildet under har jeg tatt et nærbilde av gulvet i VELDIG dagslys. Et sted midt i mellom disse er gulvet in real life.


Sånn helt til slutt, etter behandling med hvitpigmentert olje, skal gulvet bli noe á la dette (- bare at dette er furu. Vi har eik...)

Ingen kommentarer: