tirsdag 25. mars 2008

Del 5: Gjenbruk og flytting av gulv (fase 1)

Pga dårlig isolasjon og knirk, skal det gamle stuegulvet fjernes. Vi ønsker også likt eikegulv i gangen og stua. Gulvet er faktisk et av de få områdene Håkon har svært sterke meninger om: Det skal på ingen måte legges vanlig, glatt parkett. HELPLANK skal det være!

I stuen har det vært bjørkeparkett i tolv år. Det har gulnet mye i løpet av disse årene, men strengt tatt er det et pent og solid gulv. Vi har generelt sansen for gjenbruk, og synes det er viktig å tenke på eget forbruk. Kan noe fortsatt brukes, hvorfor ikke? Miljøvennlig og prisbesparende! I tillegg tenker vi at ting ofte forteller en historie. Ut av dette dukket ideen opp i Hildes hode: "Hva med å skjære ut en stor puslespillbit av stuegulvet, legge det på soverommet, og behandle det på nytt?" Jeg luftet det for Håkon, og han tente på ideen. (Soverommet har hatt et gammelt, lakkert, gulaktig gulv.)

Håkon fant frem tommestokk og målte vinkler, kanter, kriker og kroker. Soverommet vårt har dør på skrå i det ene hjørnet, så det var viktig at det ble helt nøyaktig. Som sagt, så gjort! Etter måling, bar det løs med sag... Rene actionscenen...


Her er stuegulvet i all sin prakt... - og min kjære som sager med dyp konsentrasjon...

Det gikk!! Puslespillbiten er klar!

For å kunne flytte gulvet, må vi dele det i tre deler...

(Bilde under:) Vel forflyttet, legges den første biten på plass. Den passet! :)

Der er bit bit nr.2 på plass!

Etter å ha limt og banket på plass bit 2, legges siste del. Vips! Der er gulvet lagt!

Vi skal innrømme vi ble ganske gira av hele greia. Gulvet kunne i teorien "brekke i liminga" og det var en del usikkerhetsmomenter der. Men det gikk!! Dette var en morsom måte å legge gulv på! Det morsomme er at vi har det samme gulvet på "mors rom". Når vi er ferdig med maling av tak og vegger, skal vi slipe ned gulvene, behandle dem á la trappen, og deretter lakkere med en hvitpigmentert lakk. Lyse gulv skal det være, ja! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

KREATIVT prosjekt, ja! BRA gjort! :o)) Gleder meg SÅ til å komme på besøk og se! :o) M

Håkon og Hilde sa...

Takk for comment, M! Du er hjertelig velkommen :)

Klemmm