søndag 23. mars 2008

Del 1: Entré og gang


I bgynnelsen av februar begynte vi på entreen og den lange gangen som skrår inn mot trappa og verandadøren innerst. Bilder, knagger, hyller og lister måtte vekk, deretter var det duket for å gjøre bestemorstapeten til historie...

Vi har brukt panelplater, som vi videre har grunnet og malt med tre strøk. Fargen er EGGEHVIT (0502-Y). Vi har også malt taket med flere strøk, malt og satt opp lister, montert speilgarderobe og malt sikringsskap. Døra mellom entreen og den indre gangen har blitt flyttet ca 25 cm så den er mer midtstilt. I tillegg har vi hatt en isoleringsmann her, som har sprøytet inn isolasjon i gulvet nedenfra.




Gangen er ikke ferdig enda, siden vi må vente med enkelte ting til vi er ferdig med de andre rommene som vi nå har begynt på. Alt avhenger litt av hverandre.

Gulvet og nye dører tar vi naturlig nok helt til slutt. Maling av trappen tar vi når vi har fjernet mer av støvet som har samlet seg de siste dagene. Vi har kjøpt tapet til veggen ved trappen. Denne vil fungere som en fondvegg og bryte opp panel-inntrykket litt. Tapetseringen går vi løs på når vi har flyttet ned fra 2.etg igjen. Godt vi har flere rom! På det ene rommet sover og spiser vi, det andre bruker vi til oppbevaring. For tiden er det OVERFYLT med senger, møbler, klær, ting og tang der oppe. Greit å ikke risikere rifter i tapeten når vi skal bære alt ned igjen...

På bildet under sees tapeten vi har valgt. (Fargenyansen avviker noe.) Blir moro når vi har tapetsert! Tror det skal bli veldig fint! :)


Slik kan det se ut når man pusser opp i gangen. En sag i entreen?
- Pyttsann, det er vel dagligdags!



Nedenfor en liten sneakypeak på en del av gangen vi er ferdig (!) med. Lampen har vi kjøpt på Lyskompagniet. Den ser ikke riktig så "smultring" ut i virkeligheten. Det er en befrielse med et lyst og elegant inngangsparti! Vi synes det gjorde seg med hvite lister malt med glansgrad 80. Tror gang og entré skal bli veldig bra når gulv og fotlister også er på plass.

Først må vi bli ferdig med de andre rommene :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det er fint så langt. Så fint at dere viser litt og håper at dere selv blir fornøyde.
Dere er sikkert fornøyde å gjør noe nytt, i et gammelt hus.
Fra Åse

Amelie78 sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Håkon og Hilde sa...

Hei Åse! Koselig at du titter innom :) Det er moro å pusse opp og ha muligheten til å velge farger og stil selv! Kan vel sies at huset trengte en renovering. Det skal bli fint til slutt!

Klem til deg fra tante H.

(Måtte skrive kommentaren på nytt, fordi jeg trykket "publiser" fr fort ;-)