mandag 24. mars 2008

Del 2: Trappen


Det neste vi gjøv løs på var trappen mellom 1. og 2.etg. Vi rev av "retro-teppet", fjernet lim-og tepperester, leide en kraftig pussemaskin fra Edh og pusset ned alle trappetrinnene (Dvs: Håkon gjorde). Disse behandlet vi med et middel som skal gjøre at treverket ikke gulner. Deretter beiset med Jotun interiørbeis for å mørkne treverket (- en egenblandet mix av fargene EIK og DRIVVED). Trappen er nemlig av furu, mens gulvet vi skal legge er eik helplank. Det er et mål å la de ulike tresortene nærme seg hverandre i fargenyanse. Til slutt oljet vi.

Foreløpig ser trappen forholdsvis uferdig ut. Planen er å male resten av trappen med hvit, halvblank oljemaling slik at den blir noe á la bildet under. Det er hentet på viivilla.no. Gelenderet blir brunsort eller hvitt.


Når gulvet ellers i gangen og stua er lagt og behandlet, vil vi vurdere om trappen er bra slik den er, eller om vi likevel skal legge gulvplank i trinnene. Spennende!

Man må tore å prøve seg litt frem når man pusser opp! :) Under ser du trappen i halvferdig tilstand. Vi har ikke malt opptrinnene grønne, men Håkon har lagt noen nye, tynne plater der som fra produsentens side er grønne. Disse skal males hvite.

Ingen kommentarer: