mandag 24. mars 2008

Før påske: Forberedelser og flytting opp i 2.etg

En ferie betyr ikke bare fri, men masse av tid ekstra. For noen uker siden avgjorde bygningssjef Håkon at vi skulle ribbe tre rom for alt av møbler, bilder, kroker og lister. Slik gjør man det på ordentlige bygningsplasser. Når man først skal sørge for gips-og sparklestøv, er det bedre å bli ferdig med tre rom i en omgang, sa snekkeren. Dessuten er det mer effektivt. Hilde var skeptisk; hvor i all verden skal vi gjøre av alt av møbler, bilder, klær, bøker og annet dill? Tenk når ferien er over og jobben begynner igjen? Vel, hun ble likevel overbevist. Sånn i ettertid innser hun at skepsisen var ubegrunnet. Dessuten har vi jo flust av oppbevaringsplass.

I dagene før forrige helg, ribbet vi altså stue, soverom og "mors rom". Møbler osv ble plassert i kjelleren og på det ene rommet i 2.etg. Vi installerte oss på det andre rommet med de tingene vi trenger og bruker mest, og der bor vi nå om dagen.

Huset er et støvfylt kaos uten like. Det står en stor søppelpose i et hjørne i gangen. Gulvet er dekket av fotspor i gipsstøv, og vi er tvunget til å gå med innesko. Bad og kjøkken er nogenlunde normalt, bortsett fra at vi har måttet plassere pakker med gulvplank under bordet og inntil veggen. Kan vel sies å være litt mer overfylt der en til vanlig også.


Midt oppi arbeid, rot og prosjekter, prøver vi å fokusere på å kose oss og nyte livet. Det funker faktisk! Vi våkner til solgløtt om morgenen, og de "nye" soveromsomgivelsene gir en feeling av å være på hotellferie. Et billig to-stjerners-hotell riktignok: Dårlig med roomservice og ingen fancy sengepledd eller sammenbrettede håndklær med logo, men riktig så hjemmekoselig likevel. Å sitte i armkrok i senga og se på film i et stearinbelyst rom er slett ikke dumt! Frokost på senga - selvom det er fruen som stort sett lager den - er heller ikke å forakte.

Nei, vi har det godt! :)

Ingen kommentarer: