torsdag 3. juli 2008

Prosjekt baderom: Kjipe ting

Igår skulle badet vært ferdig, men vi måtte altså vente en dag ekstra. Det ER ikke kjempegøy at elektrikeren må sende en annen elektriker, som skrur håndkletørkeren feil i veggen....

De nye flisene har nå fire stygge hull, og det betyr at vi må bryte opp (!) uavhengige fliser og fuge på nytt. Enda alt er limt, fliset og fuget ferdig. En enkel sak? - Nei. Sist gang vi fjernet fliser (fra innbygningssisternen), satt fliselimet så hardt, at gipsplatene bak ble helt ødelagt. Vi måtte skjære ut deler av gipsplaten, sette inn tilsvarende nye, skjøte og smøre på ny membran. I seg selv en litt uheldig ting med tanke på at dette er våtromssone. I tillegg kommer jobben – og tiden det tar.

I dette tilfelle må vi kjøpe en ny doning med fugemasse. Fordi vi har valgt å bruke Spectra Lock, en vedlikeholdsfri fugemasse, betyr dette noen kronasjelapper ekstra – akkurat når vi nå i sluttfasen av oppussingen er nødt til å tenke veldig konstruktivt med tanke på budsjett.

Jeg (fruen) kunne tatt det med et smil, men sorry mac – jeg klarer det ikke. Badet skulle vært ferdig i går, og nå blir det ekstra arbeid og dilldall pga elektrikerfeil.

Fikk ringt til elektrikersjefen idag, og han var hyggelig og imøtekommende. Han sa avlutningsvis: "Det er derfor dere ikke har valgt polakker. Alle kan gjøre en feil, men vi retter opp i det!" Han tilbød seg å sende en murer til å gjøre jobben, og selvsagt-skulle-han-fikse-ny-Spectra-lock! Godt er det.

Det eneste som er litt minus er at vi må vente til slutten av august, fordi mureren han samarbeider med, har ferie. Vel - da må vi smøre oss med tålmodighet og leve med fire rare hull fordelt på to fliser i sommer.

Moral: Vær alltid i nærheten når håndverkere jobber, spesielt når den du først har avtalt ting og tang med ikke kommer, og han sender en annen! Pass på at ting gjøres riktig - og k o m m u n i s é r med den nye håndverkeren! Eller bare kommunisér tydelig uansett.

Hm.

Ingen kommentarer: